DIY 100% NATUURLIJKE KEUKEN REINIGER in 2min

DE KEUKEN

De keuken is een van mijn favoriete plekken om etherische oliën te gebruiken, omdat ze een mooi schoonmaakalternatief bieden dat vrij is van chemicaliën. Bovendien ruiken ze heerlijk en dragen ze bij aan een gezellige keuken vibe. Ik ben geen kok, maar ik maak er genoeg van om te weten dat het hebben van een simpele voorraad van de perfecte essentiële oliën voor het opruimen een heldere en frisse manier is om een ​​nieuw niveau van reinheid in je keuken te brengen.ESSENTIËLE OLIËN VOOR DE KEUKEN


WILD ORANGE ESSENTIËLE OLIE

Essentiële olie van Wild Orange is een gemakkelijke, multifunctionele essentiële olie die helpt om op natuurlijke wijze vet uit potten, pannen of uw fornuis te verwijderen. Ik bewaar het bij mijn gootsteen en voeg het toe aan het afwaswater voor een beetje extra punch tijdens het opruimen. Ze geeft ook een instant 'happy place'-gevoel vanwege haar zeer opbeurende aroma.


LEMON ESSENTIËLE OLIE

Er is niets dat zo schoon ruikt als citroen. Essentiële olie van citroen wordt gemaakt door citroenschillen koud te persen en de olie eruit te extraheren. Hoewel het misschien eenvoudig klinkt, zijn er veel citroenen nodig om slechts een klein flesje essentiële olie te maken. De krachtige reinigingsfactoren van de schil zijn vergelijkbaar met die van Wild Orange, en ze helpen op natuurlijke wijze vet te verwijderen. Citroen is ook een gezonde manier om producten af ​​te spoelen: voeg gewoon 5 druppels toe aan een grote kom met water, spoel je producten af ​​en laat ze drogen. Ik gebruik deze Lemon essentiële olie ook voor het reinigen van groenten en fruit op een natuurlijke manier.


TEA TREE ESSENTIËLE OLIE

Tea Tree etherische olie is een geweldige manier om je keukenoppervlakken op natuurlijke wijze schoon te maken en te desinfecteren, vooral je koelkast en gootsteen... oh, en die vaatdoeken die misschien minder dan fris ruiken. Het is een must-have in mijn keuken vanwege de van nature antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen. Ik voeg meestal een paar druppels toe aan mijn vaatdoek om oppervlakken zoals keukenbladen voor en na het bereiden van voedsel af te vegen.


DIY SPRAYS VOOR HET AANRECHT


TIJD: 2 minuten

MAAKT: 300 ml aanrecht spray

BENODIGDHEDEN: 350 ml spray fles en een kleine trechter (optioneel)


BASIS COMPONENTEN

1 kopje gefilterd water,

4 eetlepels witte azijn

essentiële oliën


Je favoriete spray blend voor op het aanrecht (zie hieronder)

Ik ben dol op het maken van mijn eigen eenvoudige aanrechtspray met essentiële oliën - niet alleen omdat het kosteneffectiever is, maar ook omdat het een mooie manier is om een ​​niet-giftig alternatief voor je schoonmaakroutine op te nemen en tegelijkertijd je eigen keukengeur op maat te maken. De formule is super eenvoudig en ik vind het leuk om deze sprays in kleine hoeveelheden te maken, zodat ik hun aroma kan veranderen.


METHODE


Voeg met een trechter alle componenten toe aan een spuitfles en schud voorzichtig om te combineren.


APPLICATIE


1. Schud voorzichtig voor elk gebruik.

2. Nevel op het aanrecht en veeg schoon.


OPSLAG

Bewaar tot 2 maanden op een koele, droge plaats uit de buurt van direct zonlicht.


AROMA BLENDS VOOR DE KEUKEN


CITRUS KEUKEN SPRAY

Een fris en helder aroma dat van de keuken een fijne plek maakt.

20 druppels essentiële olie van Wild Orange

5 druppels essentiële olie van Lemon of Lemongrass

5 druppels essentiële olie van PeppermintFRISSE KRUIDIGE KEUKEN SPRAY

Een perfect uitgebalanceerd aroma met dubbele reinigingskracht

20 druppels Grapefruit essentiële olie

10 druppels Tea Tree essentiële olie


Met deze non-toxische spray, zonder chemicaliën, weet je dat het veilig te gebruiken is voor jezelf, familie, de kids en huisdieren te beschermen. Tenslotte ademen we dit dagelijks allemaal in, komen we hiermee in aanraking met de huid en komt het in onze bloedbanen terecht. Je kan dus beter kiezen voor een natuurlijke manier.


Alle voordelen op een rijtje

  • Veilig voor het mens en dier

  • Goed voor de planeet

  • Duurzaam en ecologisch

  • Natuurlijk

  • Veel goedkoper

  • Géén toxische stoffen, dus gezonder

  • Géén synthetische pesticiden, mest of genetisch gemodificeerde ingrediënten.

(gebruik hiervoor wel CPTG ikeurmerk - Certified Pure Tested Grade® essentiële oliën, zo weet je dat deze 100% puur zijn en niet dat er geen toegevoegde vulstoffen, synthetische ingrediënten of schadelijke stoffen in hun essentiële oliën zitten die hun doeltreffendheid zouden verminderen. Klik hier als je hier meer over wil te weten komen


Ik wil je graag dichter bij de kracht van de natuur brengen en je inspireren.

Voel je vrij om me te contacteren en leer meer over hoe essentiële oliën je wereld en de manier waarop je met je kinderen, hond of kat leeft zal veranderen.


Graag wil ik je beter leren kennen via een gratis en vrijblijvend aromaconsult. Graag help ik je zoeken naar oliën die het best passen bij jou situatie.

Bedankt om hier te zijn!


Liefs,

Séverine


Klik hier als je graag doTERRA wil verkennen of stuur me gerust een mailtje.#cleanbeauty #naturalliving #doterra

19 views0 comments

Recent Posts

See All